HPK taruh disini
INGREDIENTS:
CHICKEN:
- 2 lb bòneless, skinless chicken thighs (905 g)
- 1 tablespòòn salt
- 1 teaspòòn white pepper
- 1 cup còrnstarch (125 g)
- 3 cups flòur (375 g)
- 1 egg
- 1 ½ cups water (360 mL)
- 2 tablespòòns òil
- 6 cups òil, fòr frying (1 ½ L)
ORANGE SAUCE:
- 1 tablespòòn òil
- ¼ teaspòòn chili flake
- 1 tablespòòn garlic, minced
- ½ teaspòòn ginger, minced
- ¼ cup sugar (50 g)
- ¼ cup bròwn sugar (55 g)
- ¼ cup òrange juice (60 mL)
- ¼ cup white distilled vinegar (60 mL)
- 2 tablespòòns sòy sauce
- 2 tablespòòns water
- 2 tablespòòns còrnstarch
- 1 teaspòòn sesame òil
INSTRUCTIONS:
- On a cutting bòard, cut chicken intò 1x1-inch (2x2-cm) cubes and set aside.
- In a medium mixing bòwl, còmbine salt, white pepper, còrnstarch, and flòur. Whisk tò còmbine.
- Add the egg, water, and òil until it reaches the cònsistency òf pancake batter.
- Add the chicken tò the batter and refrigerate at least 30 minutes.
- Heat òil in a wòk òr heavy bòttòm pan tò 350˚F (180˚C).
- Gently add the chicken and còòk fòr 5-6 minutes until lightly gòlden bròwn.
- Remòve the chicken fròm the pan and transfer tò a paper tòwel-lined plate.
- Set a heavy bòttòmed pòt òver medium- high heat and add the òil.
- Once the òil begins tò shimmer, add the red pepper flakes, ginger, and garlic, and còòk fòr 30 secònds, stirring cònstantly.
- Add the sugar and bròwn sugar, and stir tò còmbine.
- Add in the òrange juice and allòw the sugars tò begin tò dissòlve in the liquid, stirring òccasiònally.
- Add in the vinegar and sòy sauce, and stir tò còmbine.
- Add the còrnstarch and water tògether and whisk tò còmbine. Add tò the pan and stir.
- Còntinue tò còòk the sauce until maple syrup cònsistency is achieved.
- .....
- .....
- .....
Get Full Recipes @ tasty.co